Goede voornemens

In Today Matters beschrijft John Maxwell 12 principes om succes van morgen te garanderen.

 1. Kies de juiste HOUDING om mogelijkheden te creëren voor de toekomst. Door een positieve houding aan te nemen word je zelf niet alleen gelukkiger, je zult ook vaker succes hebben. “Een pessimist krijgt vaak wat hij verwacht. Een optimist ook.”
 2. Bepaald en handel dagelijks naar je persoonlijke PRIORITEITEN om focus te creëren waar je jouw tijd en energie in steekt. “Financiële fouten kunnen vaak gecorrigeerd worden, maar verloren tijd is voorgoed verloren”
 3. GEZONDHEID. Zonder energie is het hebben van tijd nutteloos. Ken en handel dagelijks naar gezondheidsrichtlijnen om kracht te putten uit je dag. “Mensen zijn raar. Wanneer ze jong zijn geven ze hun gezondheid om rijkdom te verkrijgen en wanneer zij oud zijn hun rijkdom om gezondheid te verkrijgen”
 4. FAMILIE: communiceer dagelijks met- en draag dagelijks zorg voor familieleden om stabiliteit te creëren, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kinderen. “Bijdragen aan wereldvrede? Ga naar huis en geef je familie jouw liefde!” – Moeder Theresa
 5. DENKEN: Beoefen en ontwikkel je denkvermogen dagelijks om voordeel te creëren. Er is weinig wat een persoon niet kan bereiken door middel van goede ideeën.
 6. Ontwikkel je sterke kanten en zoek steun van anderen die jouw minder sterke kanten kunnen opvullen. “Sta elke dag stil bij dingen die waarde voor jezelf en voor anderen kunnen toevoegen”
 7. COMMITMENT: verbind je aan doelstellingen en houd je daar dagelijks aan om vastberadenheid te creëren. Als iets de moeite waard is om te doen, laat je dan niet tegenhouden door omstandigheden. “Mensen vergeten hoe snel je de taak hebt uitgevoerd, maar onthouden hoe goed je de taak uitgevoerd hebt” – Howard N. Newton
 8. Verdien en manage je FINANCIËN dagelijks om opties te creëren. Geld maakt niet gelukkig, maar schuld wél. “Geld is als mest. Als je het opstapelt stinkt het, maar als je het verspreid moedigt het aan om te groeien.”
 9. Investeer dagelijks in RELATIES om vervulling te vinden door anderen vooruit te helpen. “Relaties helpen ons definiëren wie wij zijn en wat wij kunnen worden”
 10. Plan GULHEID dagelijks en handel ernaar om verschil uit maken. “Geven verdrijft egoïsme”
 11. Omarm en handel dagelijks naar je persoonlijke WAARDEN om richting te geven. “Door dagelijks te handelen naar persoonlijke waarden verkrijg je misschien niet altijd wat je zou willen, maar blijf je wel altijd wie je wil zijn”
 12. GROEI: zoek en ervaar dagelijks verbetering om potentieel te ontwikkelen. “Je kunt morgen niet zijn, wat je vandaag niet doet”

Met dank aan Thijs Panneman http://panview.nl/
Gun je iemand ook deze overwegingen? Stuur ze door!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *