Publicaties

 

 


Hoe maak je A3’s in samenhang?
Stapsgewijs komen tot een gecomprimeerd jaarplan en samenhangende andere plannen
Door Mauk van Heemstra en Kees Kolff

Een ‘A3’ inzetten om overzicht te krijgen op het totaal van de activiteiten binnen je organisatie. Dat overzicht daarna ook te behouden. Daarover gaat dit boekje.

Het ‘A3’ vervangt de klassieke beleids-, bedrijfs-, meerjaren- en jaarplannen. Het A3 is niet alleen inhoudelijk sterker. Ook tot resultaat komen vergt minder tijd. Het A3 communiceert daarnaast beter naar betrokkenen. Het ondersteunt bij het bewaken, bijstellen en actualiseren van je plannen en de voortgangsbewaking daarop. Dit boekje beschrijft stap voor stap hoe je tot een A3 komt. Laat je inspireren. Wil je het A3 gratis uitproberen? Ga dan naar www.MijnA3.nl.
boekje
BOEK Euro 12,50
Een “Lean”-kijk op ons zorgstelsel
Hoe je vanuit Lean tegen de zorgsector aan kunt kijken.
Door Mauk van Heemstra en Kees Kolff

Handelen volgens de principes van Lean betekent: permanent verbeteren van jezelf en je organisatie. Dat gebeurt toenemend – en met succes – ook in de zorg. Lean principes macro toepassen kan ook. Bijvoorbeeld op het zorgstelsel. Dit boekje geeft 36 korte en bondige reacties op recente ontwikkelingen in de zorg. Steeds vanuit lean-perspectief. Als iedereen op Lean gaat denken en doen, wordt de zorg niet alleen zinniger maar ook zuiniger en zonniger! Steeds minder verspilling gericht op de esséntie: waarde toevoegen aan de mens als zorg nodig is. Al het andere is verspilling.
Doe mee! Word lean!
boekje
BOEK Euro 5,00
PDF Euro 2,50
Steviger staan in de zorg
Hoe lean daar bij helpt
door Mauk van Heemstra en Kees Kolff

Hoe gezond is de zorg voor de zorgverlener? Hoe kan jij als zorgprofessional meer (of weer) juist die zorg verlenen die je wilt verlenen? Zorgen dus, volgens je eigen overtuiging! Om zelf stevig(er) te staan. Hoe en wat kan ‘Lean werken’ daar aan bijdragen?

Dit boekje bevat een verzameling Tips & Trucs van ZorgSteedsBeter. Over communicatie, werkrust, verspilling en inspiratiebronnen. Om de zorg zinniger, zuiniger en zonnig te laten worden: dat is véél gezonder. Voor jou, je collega’s, de mensen die hun zorgen aan jou toevertrouwen én de maatschappij. Een boekje ter inspiratie.
boekje
BOEK Euro 7,50
“Waardigheid en trots Liefdevolle zorg.
Voor onze ouderen”

Door Mauk van Heemstra

Plan van aanpak kwaliteit verpleeghuizen.
plan-van-aanpak-300


Download gratis
“Antwoord op rapport van Rijn”rapport-van-rijn-300

Download gratis

Theorie U: terug naar de menselijke maat:
“Een relatie gelegd tussen Theory U en Lean”.
Downloadbare PDF
Eassy-300

Download gratis

Reacties op onze uitgaven zijn van harte welkom. Vooral om elkaar te helpen de zorg in Nederland altijd weer te verbeteren! Reageer hieronder of per mail!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *